Haalbaarheidsstudie

Als voorbereiding op een centrale registratie van alle testresultaten van vroegtijdige opsporing van baarmoederhalskanker in België werd eind 2009 en begin 2010 een nationale enquĂȘte uitgevoerd bij de laboratoria voor pathologische anatomie.  Het doel was om een idee te krijgen over elektronisch beschikbare testresultaten van cervixstalen.

Distributie van atypieën van cytologiestalen na conversie naar CERVIBASE 2011 codering voor de 5 laboratoria die deelnamen aan de haalbaarheidsstudie. Klik om te vergroten.

 

81 % van alle laboratoria heeft elektronische bestanden met geclassificeerde en gecodeerde testresultaten.  Voor vijf pilootlaboratoria kon de Stichting Kankerregister zelfs de reeds bestaande registraties omzetten naar de CERVIBASE 2011 codering. In de figuur die je hiernaast vindt zie je de distributie van de verschillende atypieën voor de vijf pilootlaboratoria. Daaruit blijkt dat een digitale gecodeerde opslag van testresultaten van alle cervixstalen en de invoering van de CERVIBASE 2011 codering op relatief korte termijn haalbaar moet zijn. De volledige haalbaarheidsstudie kan je hier downloaden.

 

 


Top